Hjärtat

Höstens rutin på träning har avbrutits pga. ena eller andra anledningen. Visst hade vi kunnat avsätta tid till träning men när sonsonen med familj bor hos oss en månad och efter det en flytt för dem, där vi hjälpte till så mycket vi kunde, ville vi prioritera det. Men idag var första gången på ca 2 månader som jag var på gymmet.

Under den tiden vi hade uppehåll inträffade ett plötsligt hjärtstopp på en man under träning. Som tur var fanns personer till hands som kunde hålla igång hjärtat tills larmet gick och en person med hjärtstartare i närliggande fastighet kunde komma till undsättning. Allt löste sig på ett bra sätt denna gång.

Mannen som fick hjärtstopp ser nu till att samla in pengar till gymmet så att vi har en hjärtstartare till hands i lokalen hädanefter. Idag Swishade vi 500:- till insamlingen som nu fått ihop 15,000:- vilket räcker till inköp. För nästa gång kan det vara nån av oss som plötsligt drabbas.

14 kommentarer

  • Ja särskilt när vi ser att det är en man som brukar träna och som är relativt vältränad.

   Gilla

   • För riktigt många år sedan när jag var på mitt vanliga F&S-pass ramlade en ung kvinna ihop. Hon hämtades av ambulans men innan dess befarade vi att hon redan var död. Vi fick senare veta detta: Ett blodkärl i tinningen hade brustit och allt gick väldigt fort. Vi hörde också att detta var något ärftligt i familjen. Det var mycket sorgligt och hon kanske inte borde ha tränat alls. Livet kan vara skört.

    Gilla

 1. Vi har hjärtstartare i affären där jag arbetat och numera är kund i. Måtte dom ha övat så dom vet hur den fungerar. En hjärtstartare vore drömmen att ha i båten också, särskilt med en sambo som haft hjärtflimmer i många år (inte nu), men nu är det väl undertecknad som kanske skulle räddas ,-)
  Bra gjort av er med insamlingen! hälsar Elisabet.

  Gilla

  • Hoppas personalen på gymmet får lite instruktioner. I en båt är man verkligen utlämnad och kanske också ibland utsatt för stressiga situationer.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s