Jultradition

Förra året stod han och svärdottern under ett äppelträd och snurrade en 100 meters ljusslinga på tre kraftiga ”grenstammar”. Ni som brukar snurra ljusslingor runt trädstammar och grenar vet att det kan ta ett par timmar innan allt är klart, det är många varv att snurra och gå runt trädet, och ibland blir det ett snärje av slingan för hur det än är, snön och luften är kall och händerna blir stela.

Men han tänkte då att detta är ju inte något han skall hjälpa till med varje december, för ljusslingan skall sitta uppe i trädet hela året. Vad han inte visste då var att 7-8 månader senare skulle huset säljas och ett nytt hus inköptes.

Så kom då december i det nya huset och i sms:et i veckan frågades det om han och frun nu ändå skulle hälsa på kunde han kanske köpa med sig lite fågelmat och… en ljusslinga! Hoppsan, han insåg givetvis att det inte bara skulle bli kaffe och kanelbulle vid besöket, så han plockade med sig lämpliga kläder.

Väl i huset såg han på svärdottern att det var ”uppsättning av ljusslinga” i hennes tankar. Så efter kaffet tog han upp frågan om ljusslingan och sa till svärdottern att det var kanske lika bra att vi går ut och sätter upp den, alltid bra att förekomma då han ändå visste att frågan skulle komma.

Denna gång tog det bara 1½ timme att få det klart, detta träd var mycket mindre men med många fler smågrenar som hakade fast i ljusslingan, dessutom var slingan bara 76 meter att snurra runt.

Men nu sitter den uppe och alla blev nöjda och nästa år behöver han inte hjälpa till med att montera upp en ljusslinga… eller?

4 kommentarer

 1. Haha! Nu har det blivit en vana. Eller tradition. Låter ju bättre, så det tycker nog svärdottern och sonen att det är.
  Gillar verkligen ditt sätt att uttrycka dej. En riktig kåsör! Ha det gott!

  Gilla

  • Tack, verkligt kul att höra. Kanske du som lärare kunde uppgradera mitt svenskabetyg från högstadiet, svenskläraren Tage Bengtsson som du kanske minns gav mig bara (om jag minns rätt) en stark 1:a eller var det kanske en svag 2:a 🤔😀

   Gilla

 2. Jodå, Tage Bengtsson minns jag Hade inte honom mycket. Samhällskunskap tror jag, under någon årskurs…
  Klart fel betyg av ( tror jag iaf) hädangångne Bengtsson.
  Har för egen del erfarenheten att betyg inte alls speglar den verkliga förmågan. Man utvecklas dessutom. Killar allra mest. Du kanske inte alls var intresserad av att utföra Bengtsson uppgifter.
  Ser fram rmot att se dej som sommarkrönikör i BT! Ha det gott, både du och frun din! //Anna-Lena

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s