Bland våder och roller

Jag trodde inte vi skulle bli klara på en dag med tapetseringen av sonsonen rum, som under dagen gick från sterilt vitt till härligt dusk green. Men visst fixade vi det, rummet blev klart och vi pustade ut med en pizza innan det var dags för hemfärd.

Det här med äldre hus där lager efter lager av tapeter blivit kvar kan ställa till det med dåliga skarvar och delar av tapet släppt. Visst kan man försöka rensa bort årgångar av tapeter ned till väggskivan men det är tufft och tidsödande och det är inte säkert att underlaget är bättre när man väl kommer dit. Av viss erfarenhet vet jag att dagens relativt tjocka easy up-tapeter är väldigt förlåtande mot ett inte helt perfekt underlag så vi körde på över den gamla vita tapeten efter att vi tagit hand om de värsta utbuktande skruvhålen. Dörrfoder, fot- & taklister plockades bort då jag tycker att det blir snyggare att tapetsera in bakom dessa. Frugan fick stå över denna gång och sonen och svärdottern bildade team med mig. Känns ju bra att kunna förmedla tankar och handgrepp till nästa generation precis som min far visade oss en gång i tiden.

I morgon skulle jag åka till Vänersborg för att köpa en cykelvagn för barn att koppla till cykel. Det skulle bli sonsonens morgontransport nu när han skall börja förskolan. Jag skulle vilja säga ”dagis” då förskola känns lite tidigt för en 17 månaders liten kille. Men cykelvagnsäljaren meddelade att hen just testats positivt för covid så måndagen ligger nu öppen för oss.

Nån som vill ha tapetserat kanske för nu är åter handgreppen uppdaterade. 🙂

13 kommentarer

 1. Visst är det bra att känna att takterna fortfarande sitter i. Kom du hit men tapeter har vi inga eftersom väggarna är putsade. Visst är det bra att överföra kunskap, av diverse sort, till den yngre generationen. Ha en tiktigt bra dag!

  Gillad av 1 person

 2. Du är varmt välkommen! Vi har länge pratat om att tapetsera om i köket, men så igår när jag skulle öppna en flaska med rapsolja och drog i den här grejen som liknar en nyckelring och sitter i korken, tappade jag liksom taget och hur mycket olja som helst flög upp på tapeten! Nu är det inget att be för; nu MÅSTE det ske. Återstår att välja tapet och det är minsann inte det enklaste! hälsar Elisabet.

  Gillad av 1 person

 3. Trodde att ni hade tänkt om ifråga om flytt och börjat renovera istället. Här är alla väggar målade men till torpet välkomnar vi dig.

  Gilla

 4. Vad roligt att läsa om tapetsering och vilket proffs du är. Och så där noga med lister, vilken tur barnfamiljen har. Tycker nu tapetsering på äldre dar är lite tuffare när jag klättrar upp och ned men är nöjd med allt och får nog räcka. Men vem vet?

  Dagis ändrar jag snabbt till förskola varje gång och förstår det är för personalen det ska vara rätt. Och mer status kanske men dagis känns rätt det med om bebisar:-).

  Gilla

  • Jo det känns i kroppen efter en tapetsering. Jag är stel i ben och rygg idag. Det är väl så att yrkesgruppen heter förskollärare, men det tar emot att tänka skola, hellre lekis eller dagis. 😊

   Gilla

 5. Såg bild av tapeten på frugans blogg. Riktigt snygg färg. Vi har tapetserat en del, men det var länge sedan. Sista tapetseringen, den tog en yrkesman hand om. Finns ett rum som har en bedrövlig tapet här…. men… det är ett av döttrarnas flickrum. Vi behöver inte vara där om vi inte vill… så den får väl sitta.
  Tycker om DAGIS. Fast visst är de duktiga på att skola barnen på förskolan. Hade inte riktigt koll, förrän vad jag ser och hör vad barnbarnen berättar om…. och kan. så det är allt en skola iaf. Vi får vänja oss vid ordet! Ha det gott!

  Gilla

  • Tapetfärgen är mycket lugn och behaglig. Absolut, man skall vara korrekt med yrkesgruppers namn.

   Gilla

 6. Man FÅR inte längre kalla barnens omhändertagande för något annat än förskola. Och det heter inte dagisfröken utan PEDAGOGER. Stället där exakt samma saker sker som förr heter möjligen idag ”föris”. Tipsar bara!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s