Ensamma trädet

Under många år körde han vägen förbi det ensamma trädet. Ofta tog han det extra långsamt för att kunna njuta av den vackra och mäktiga vyn hitom och bortom trädet.

När Europavägen drogs om och blev motorväg tog han ändå den gamla vägen bara för att kunna se trädet där borta. När arbetsdagen varit extra jobbig hände det att han körde in på en liten traktorväg i sädesfältet, stannade och vevade ned bilrutan och bara tog in lugnet och vyn.

Med tiden växte fler träd och buskar upp under det ensamma trädet och vyn blev inte lika vacker längre. Ibland tog han faktiskt motorvägen och struntade i trädet.

En dag när han åkte den gamla vägen igen hade horisonten bakom trädet förändrats, topparna av ett antal vindkraftverk störde den tidigare så behagliga och lugna vyn.

Efter den dagen körde han alltid motorvägen, men ibland tog han fram och tittade på den där bilden då allt var perfekt och han mindes känslan.

11 kommentarer

 1. Du skriver verkligen bra. Tänk, om du hade skrivit ned dina tankar när du körde buss! Jag hade mer än gärna tagit del av dem. /Elisabet

  Gillad av 1 person

 2. Vemodigt med förändring till det sämre, man blir så ovälkommet påmind om tidens gång. Bland fotografer finns ett begrepp för foton som är idylliskt vackra, lite nedlåtande kanske, men jag menar att om jag kan välja att ta bort det som stör när jag väljer hur och vad jag fotar så har jag valt det vackra ¨åt mig att minnas. Mycket vacker bild att ta fram och titta på, kanske att ha på väggen.

  Gillad av 2 personer

   • Det är lite fullt upp nu så det kan bli att jag missar en kommentar från er följare.
    Vindkraft är det som många vill ha, och kanske också jag. Ibland tänker jag inte på dem ibland förstör det en vy. Tack!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s