Högre makt

Han skulle kanske kunna räkna ut det och det borde bli en ganska stor summa. Alltså milantalet som han spenderat bakom ratten under ett yrkesliv ute på vägarna, därtill alla mil privat.

Han har varit förskonad från olyckor och allvarligare incidenter under hela sitt körkortsliv. När han slutade sitt yrkesliv var han glad att slippa leva i trafiken varje dag med allt vad det innebär.

Många bilförare och cyklister tänker bara på att komma fram snabbt och hålla på sina trafikrättigheter, andra får lösa den uppkomna trafiksituationen. Samförstånd, hänsyn och vänlighet är som borta när man kommer ut i trafiken (han är själv inte helt utan skuld).

Kickbikes, skateboards, det som förr var leksaker man använde hemmavid blir nu nya häftiga prylar att ge sig ut i stadstrafiken med. Personer outbildade i trafikregler och utan trafikvett finns nu helt plötsligt på någon typ av fordon och det är bilförarna som har ansvaret att inget händer dem, så känns det som.

Konsekvenstänkande kommer tydligen inte innan 25-åråldern, vilket man även kan se.

När han numera ger sig ut på sina bilturer och kommer hem med bilen och sig själv i ett stycke, händer det att han tackar högre makt.

8 kommentarer

 1. Mycket medhåll från norr.

  Här i stan har cyklisterna skapat egna och individuella trafikregler. Cykling mot trafiken, dvs vänstertrafik. Cykling på trottoarerna i hög hastighet. Med mera, med mera.

  Gillad av 1 person

 2. Min mamma sa alltid när vi lämnade Malå för att köra söderut, att ..”Tommy, tänk nu på att du har guld i lasten!” Det tänker jag ofta på och vilket otroligt ansvar t.ex busschaufförer har. Tänk, alla som kör skolbussar och har det värdefullaste som finns som passagerare! Tänk ishalka och allt det andra du beskriver! Det finns inte ord för hur mycket jag beundrar den yrkesgruppen! hälsar Elisabet.

  Gilla

  • 21 år som bussförare och 15 år bakom ratten på en tjänstebil så tar jag åt mig lite av din fina kommentar.

   Gilla

 3. På landet är vi ganska förskonade från dåligt trafikvett. Betydligt värre när man kör i stad och stora samhällen. Cyklisterna tycks ha sina egna regler. Anser att det är störst risk att råka ut för en olycka där en cyklist är inblandad..
  Sen har vi ju alla A-traktorer och liknande. Riktiga trafikfaror i och med att de ligger mitt i vägen och det kan bli farligt att köra om….
  Men jag vet… det är jag som kör om som är ansvarig…
  I Tranemo har jag inte sett några elsparkcyklar. Men naturligtvis finns det någon som äger. Som tur är så parkerar man ju inte sitt eget fordon hipp som happ.

  Gilla

  • Jag fick fingret av en vuxen hurtbulle på cykel när jag tutade då han cyklade zickzack över gatan utan att bry sig om bilarna.

   Gilla

 4. Som arbetspendlare är man inte förvånad över att det sker olyckor. Hur folk tänker när de kör bil och varför de tänker som de gör, övergår mitt förstånd.
  Som den nya trenden med att på insidan köra om bilar som ligger i omkörningsfilen. Är människan så stressad eller vill man bara spela Allan?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s